Restaurant de Lindehof Nuenen, Centrum

laatste reservering gemaakt op 24 mei

IENS recencies

 • hanskap
   10/10
  15-05-2017
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  10 /10
  Service:
  10 /10

  Wie ben ik om de professionele recensenten te verbeteren of aan te vullen? Een geweldige moederdag gevierd in een heerlijke atmosfeer met veel kleine heerlijke gerechten en over het algemeen prima passende wijnen. Alhoewel de aanduiding "gast" in de horeca meer een woord dan een classificatie is geworden, hier is dat anders en voel je jezelf echt de "gast". De gastheren en gastvrouwen hebben blijkbaar ogen in hun achterhoofd, ze zien werkelijk alles en reageren direct.

 • Jeroen V.
   10/10
  11-01-2017
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  10 /10
  Service:
  10 /10

  Wat een fantastische ervaring. Het is veel meer dan eten het is beleven en genieten. De eerste twee uur van de avond tijdens de negen amuses en de voorgerechten kunnen we alleen maar praten over het eten. Het totaal plaatje van sfeer, de professionele bediening en de sublieme smaken klopt gewoon. Kortom heel bijzonder!

 • Ron D.
   9,5/10
  31-12-2016
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  8 /10
  Service:
  10 /10

  Een fantastische Lunch, We zijn hier vaste klant en komen regelmatig. Maar eigenlijk altijd voor het diner. Toen we de mailing binnen kregen voor de kerstlunch hebben we meteen gereserveerd. Het was weer een aaneenschakeling van smaak explosies. Ook de wijn was weer top verzorgd door Edgar. Deze keer hadden we speciaal voor hem een flesje Kaiken Ultra meegenomen, kan ie thuis ook eens genieten van een lekker wijntje :-) Ga alsjeblieft zo door mensen!

 • NellieL
   9/10
  25-01-2017
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  6 /10
  Service:
  10 /10

  Op ons verzoek een menu met overwegend wildgerechten. Van de amuses tot en met het dessert was het weer genieten, van de prachtige smaken en mooi opgemaakte borden, over het algemeen begeleid door goed passende wijnen. Onze absolute favoriet van de avond was het eerste voorgerecht lamellen van fazant en ganzenlever met bospaddenstoelen. Echt ongelooflijk! Maar ook het hoofdgerecht van hazenrug en hazenpeper was helemaal top! Keer op keer komen we hier met plezier terug, er is geen enkel restaurant dat ons zo kan verrassen met uitzonderlijke smaken als de Lindehof.

 • HDroppert
   10/10
  17-12-2016
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  10 /10
  Service:
  10 /10

  We hadden een lunch bij Lindehof. De drie signature dishes deze keer met bijpassende wijnen. Een geweldige ervaring weer. Allereerst een serie overheerlijke amuses, gevolgd door twee visgerechten en een fantastisch dessert. Soenil is zijn twee sterren nog steeds volop waard. Een feest voro de mond. Ook de bediening was heel goed. En de wijnen pasten fantastisch.

 • David B.
   9,5/10
  27-10-2016
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  8 /10
  Service:
  10 /10

  Met z'n vieren op zondag geluncht bij deze smaakkunstenaar en zijn enthousiaste brigade. Ondanks het hoge niveau van de gerechten straalt de zaak in vergelijking met soortgelijke restaurants een zekere informaliteit uit. Het heeft wel wat. Een onophoudelijke toevoer van amuses (bites volgens de bediening); creatief en zonder uitzondering bijzonder smakelijk. Daarna zes gangen toque blanche. Heel verrassend allemaal, met inderdaad smaken die je niet vaak tegenkomt. Niet in deze categorie restaurants of überhaupt niet. Daarvoor verdient De Lindehof een groot compliment. Moeilijk te zeggen wat er bovenuit sprong, want alles was heerlijk. Ik noem dan toch de patrijs met een mooie jus met diepte. Zal ik nog iets over de Baltische sommelier zeggen? Wat een talent, op meerdere fronten. En is het bon ton om te beweren dat het bedrag op de rekening ons meeviel?

 • Henk V.
   9,25/10
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  8 /10
  Service:
  9 /10

  Je kunt van Soenil Bahadoer zeggen wat je wilt, maar hij is in elk geval heel origineel. Gerechten die bij hem op de menukaart staan, vind je nergens anders. De meeste gerechten hebben een 'spicy touch', een pittig accent dat echter nooit de andere smaken overheerst. Wie dat kan, is een echte kookkunstenaar. Je proeft dat hij zijn inspiratie overal in de wereld opdoet. Zo serveert hij bijvoorbeeld bij een smakelijk stukje wagyu-rund een onvervalst Grieks broodje gyros met tzatziki. Je moet maar lef hebben. Een zes-gangen menu is in dit restaurant een belevenis. Als het voorgerecht met krab wordt binnengebracht, hebben we overigens al een lawine van heerlijke amuses achter de rug. Alle gerechten zijn moeite waard, van de inktvis gevuld met aubergine tot en met de variaties met kersen als dessert. Het is allemaal voortreffelijk van smaak en van variatie. De bediening is ongedwongen, wat voor een restaurant van dit niveau een verademing is. De sommelier, Martijn Struijk, kiest prima wijnen uit: alle geselecteerde wijnen passen uitstekend bij de gerechten. Zijn collega sommelier Edgaras Rasminas, die ons bedient, zou ons het liefst in het Engels toespreken – hij woonde namelijk jarenlang in Engeland - maar als hij langzaam praat dan is zijn Nederlands goed te verstaan. De rekening noemt hij nogal ironisch "the damage". En vergeet hem vooral niet te vragen of hij de drankenwagen met kermiseffecten wil demonstreren. Dat vindt hij leuk. En wij ook. Van de inrichting van het restaurant zijn we niet onder de indruk. Het is een beetje van dit en dat, van alles wat. Smaken verschillen natuurlijk, maar als wij het voor het zeggen hadden dan ging er iemand met artistiek gevoel aan de slag om meer eenheid en een warmere sfeer te creëren. Misschien moet de chefkok zich ook eens met het interieur bezig houden.

 • Robert W.
   9,75/10
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  9 /10
  Service:
  10 /10

  Wat hebben we een geweldige avond gehad aan de Chef's Table. Heerlijke amuses, geweldige gerechten met bijzondere combinaties en perfecte bijpassende wijnen. En dat terwijl je op de eerste rang zit in de keuken en iedereen is ontzettend gastvrij. Onder andere langoustine op 2 manieren bereid (de gebrande langoustine was echt prefect), diverse bereidingen van lam en Noordzee krab, en tussendoor nog genieten van allerlei kleine hapjes die Soenil ons liet proeven (wat was de coquille geweldig lekker). We zullen nog lang nagenieten van deze topavond, bedankt Soenil en team!

 • Ron D.
   9,5/10
  Eten:
  10 /10
  Decor:
  9 /10
  Service:
  9 /10

  Absolute wereldtop We komen al jaren in dit restaurant. Bij binnenkomst wordt je altijd hartelijk welkom geheten door Soenil de chefkok en eigenaar. Hij is zo toegankelijk, dat maken we wel eens anders mee bij andere restaurants. Ook de hele brigade maakt een gemotiveerde maar niet gestresde indruk. Iedere keer als we weer komen, passeren er een grote hoeveelheid amuses en gerechten die werkelijk onbeschrijfelijk lekker zijn én een lust voor het oog. De wijnen worden hier op geheel eigen wijze geserveerd door sommelier Edgar. Je moet houden van zijn stijl, maar wij vinden het fantastisch om te zien hoe deze jongen met zoveel verstand van zaken met vol enthousiasme je glazen de hele avond gevuld houdt met fantastische wijnen. Ook de rest van het personeel is heel goed. Er wordt binnen de bediening ook wel gewerkt met mensen die nog in opleiding zijn, deze laten een enkele keer een klein steekje vallen, wat natuurlijk eigenlijk op dit niveau niet mag, maar een kniesoor die daar op let. Vorige maand waren we hier met een gezelschap van 16 personen. Ook zo'n grote groep was geen enkel probleem en ook deze avond was een grote aaneenschakeling van culinaire hoogtepunten. Soenil en brigade ga zo door, wij zullen hier zeker nog met grote regelmaat terugkomen! Ps: Ook dieetwensen zijn hier geen enkel probleem. Wij plagen ze wel eens met zeer complexe en uitgebreide wensen, maar deze worden altijd perfect uitgevoerd!

 • MBerendse
   8,25/10
  Eten:
  9 /10
  Decor:
  9 /10
  Service:
  6 /10

  Op zondagavond een 6-gangen diner bij Soenil. Nav ons net afgesloten huwelijk. Prachtige gerechten, met voorafgaand heerlijke amuses, waar geen eind aan leek te komen. De bonbon van witte chocolade met bloody Mary was fantastisch. Alles wordt prachtig geserveerd, met oog voor detail. Tijd tussen de gerechten was perfect. De wijnen waren echt super, mooie bijzondere wijnen. Bij binnenkomst doet Soenil de deur open om je te begroeten met je naam. Op zich een hele leuke binnenkomer, waar het dat hij dit, in mijn beleving, zeer overdreven doet. Tevens bij de tafel aangekomen is het 'He guys' en ander populair taalgebruik waarmee hij wel tegen je praat maar geen contact maakt. Hij straalt uit dat wij als gasten het fantastisch moeten vinden dat we in zijn restaurant kunnen eten (wat uiteraard ook zo was) ipv een meer bescheiden houding waarin 'wij gaan jullie een fantastische avond bezorgen' meer op de plaats is. Een van de sommeliers maakt op dezelfde populaire wijze contact, met veel flauwe grapjes, die overigens bij elke tafel hetzelfde zijn en zo hard dat wij ze steeds opnieuw hoorde. Bij de 5de gang kregen wij erg weinig wijn ingeschonken, zonder uitleg over de wijn. Toen we later een extra glas wilde bestellen, bleek deze wijn op te zijn, waardoor we ook ontdekte waarom er zo weinig was ingeschonken. Hiervoor uiteraard excuses van de sommelier. Het zou een misverstand zijn, in mijn ogen een vreemd misverstand in een restaurant van dit niveau. Een prachtige locatie, met een een chef-kok die echt fantastisch kan koken, ware schilderijen op het bord! Ik ben van mening ben dat bediening / contact maken en de visie 'ik doe er alles aan om het mijn gasten naar de zin te maken' net zo belangrijk is als de gerechten die je uitserveert. Dat heb ik gemist.

Restaurant de Lindehof
Beekstraat 1
5671 CS Nuenen
bekijk telefoonnummer

toon op kaart email het restaurant
toon openingstijden

openingstijden

Diner

Maandag 12:00-14:00
Donderdag 12:00-14:00
Vrijdag 12:00-14:00
Zondag 12:00-14:00

Lunch

Niet geopend

Breakfast

Niet geopend

keuken

Mediterraan. Frans. Creatief.

prijsklasse

€20 - €30.