Restaurant Hendrik van Maurick Vught, Maurick 3

laatste reservering gemaakt eergisteren

IENS recencies

  • Rene V.
      9/10
    27-07-2017
    Eten:
    8 /10
    Decor:
    10 /10
    Service:
    10 /10

    Sommelier en Gastvrouw zijn zeer vriendelijk, tikkeltje ondeugend en dat maakt het juist zo aangenaam. De jongere mensen in de bediening ogen wat stijfjes, mag wat losser wat ons betreft. Eten is een mooi palet aan smaken in een bijzondere compositie zonder door te slaan in schuimpjes en teveel fusion. Chef kok weet iets moois op tafel te zetten met een variatie aan smaken uit verschillende keukens.

  • Ad W.
      10/10
    27-07-2017
    Eten:
    10 /10
    Decor:
    10 /10
    Service:
    10 /10

    Met mooi zomerweer retour naar Kasteel Maurick waar het team vorig jaar indruk heeft gemaakt. Na een fijn ontvangst streken ditmaal neer op het terras op de binnenplaats. Als aperitief een witte wijn die goed erg beviel. Het eerste hapje was een hoorntje van kaas met komijn gevuld met zoetzure wortel en een bolletje ijs met een crumble van popcorn. Een verrassende smakencombinatie. Het volgende duo was geïnspireerd door de reis naar Sri Lanka. Krokant naanbroodje erop een taartje van linzencurry, toefje tandoori yoghurt en gepoft tomaatje, erg smaakvol. Ernaast een soort bitterbal gevuld met een curry van gele spliterwt, erg lekker. Als laatste nog een roos waarvan de bloem vervangen is door een hapje van meloen met toefje geitenkaas met szechuanpeper. De eerste begeleider werd uitgebreid gepresenteerd door Sander Scheltinga. Een wijn waarvan de rode variant al behoorlijk indruk had gemaakt. Gegant del Vi 2015 gemaakt van Garnatxa blanca en Macabeu, bloemig aroma met in de mond rijp fruit en lichte kruidigheid, erg lekker. Uit de keuken een complex gerecht. Stukjes zeebaars aangemaakt met limoen, stukjes ansjovis, een halve kers, toefjes geitenkaas, toefjes crème van peterselie, voor de bite wat amandel noten en croutons aan tafel afgewerkt met een gazpacho van kers. Mooie verfijnde smaken en prima texturen waarbij de wijn naadloos aansloot. (9,5) Verder met een Noord Italiaanse Pinot Blanc 2015 van Bozen in een wat rijkere stijl met aangename romigheid. Ernaast een kleurrijk bordje met zeefruit. Dikke plakken van de kreeftenstaart, vongole schelpen, krabsalade, oester, toefjes rouille, mini tomaatjes, en zoetzure meloen bolletjes, afgewerkt met een schuimige kreeftenbisque. Dit was een feestje voor de smaakpapillen, heel verfijnd met af en toe een toets van de zee. De wijn sloot naadloos aan, genieten! (9,6) Over naar rood met een Portugese Portuga 2015 van Casa Santos Lima gemaakt van voornamelijk inheemse druiven. Rijp rood fruit met vleugje tabak, vol in de mond met elegante tannines. Uit de keuken een gestapeld gerecht. Als basis een crème van witte boon, erop stukken zacht gegaard buikspek van het Ibérico varken, plak paling, stukje gebrande foie, takjes zeekraal, stukjes appel geïmpregneerd met kardemom en stukjes braam om de koppeling naar de wijn te optimaliseren. Aan tafel afgewerkt met een jus van paling en appel. Wow wat een smaak concentratie, rijk en complex de wijn kon het maar net bijhouden, heerlijk. (9,7) Voor het pièce was een Corbières geselecteerd, de L’Héritage van Vieux Parc gemaakt van grotendeels Syrah, krachtig met aangename kruidigheid. Op het bord een mooie presentatie. Een dunne spiraal van wortel aangemaakt met limoen, erop dun getrancheerde Helvoirtse eendenborst, partjes gelakte wortel, structuur van boterboontjes met gepofte rijst, zilveruitjes een een rolletjes van shiso met Vietnamese vulling, aan tafel afgewerkt met een eigen jus gekruid met steranijs en tamarinde. De eend had een goede cuisson en was mooi op smaak, met het garnituur kon ruim voldoende worden afgewisseld, de wijn was keurig in balans. (9,3) De dessertwijn was een Italiaanse licht mousserende Brachetto van Tor dell’Elmo. Transparant rode kleur met in het aroma toetsen van framboos. Uit de keuken een gerecht in klassieke stijl. Onderop een broodpudding erop crème chibouste van champagne, palmier, gemarineerde aardbeien met anijscress, gel van champagne en een quenelle ijs van aardbei met ernaast nog een sausje van aardbei. Hele mooie vertrouwde smaken, wel een beetje onhandig eten wanneer je niet meteen de opbouw kapot wil maken. (9.3) Als afsluiter nog een krachtige espresso met een viertal lekkere friandises. Bediening was uitstekend verzorgd met Sander Scheltinga als sommelier en chef Niek van Lieverloo die gedetailleerd de presentaties van de gerechten verzorgde in een gezellige sfeer. Prijs-kwaliteitsverhouding vond ik zeer goed tot uitstekend. Samengevat kunnen we stellen dat we weer hebben genoten van verfijnde complexe culinaire gerechten met invloeden van over de gehele wereld begeleid door keurig geselecteerde wijnen. Het terras heeft als voordeel dat je een overzicht hebt met wat er op het kasteel allemaal gebeurd, ditmaal was er een bruiloft, leuk. Een nadeel is dat er toch relatief veel gerookt werd, gelukkig was er een briesje zodat we er niet heel veel last van hadden. Onze hooggespannen verwachtingen zijn weer helemaal waargemaakt.

  • marie-jose E.
      8/10
    22-07-2017
    Eten:
    8 /10
    Decor:
    8 /10
    Service:
    8 /10

    Prettige, hulpvaardige bediening, lekker eten, mooie amuses, best wel kleine porties bij de gerechten,maar alles wel goed op elkaar afgestemd. Top, alleen de muziekband was vervelend om gedwongen naar te moeten luisteren. We komen zeker terug.

  • Bianca A.
      10/10
    20-07-2017
    Eten:
    10 /10
    Decor:
    10 /10
    Service:
    10 /10

    Heerlijk eten en goede wijn in een prachtige omgeving. Hartelijk onthaal door zorgzame gastvrouw.

  • Marianne v.
      10/10
    26-06-2017
    Eten:
    10 /10
    Decor:
    10 /10
    Service:
    10 /10

    Een onvergetelijke belevenis: een gezelschap van 6 vrienden aan de chefs table. Arrangement, extra's, wijnen en een kijkje in de keuken. Verrast, verwonderd en ontzettend genoten, helemaal top!

  • EDWIN T.
      10/10
    03-06-2017
    Eten:
    10 /10
    Decor:
    10 /10
    Service:
    10 /10

    Delicious food in a superb environment

  • marianne v.
      9,5/10
    19-05-2017
    Eten:
    10 /10
    Decor:
    8 /10
    Service:
    10 /10

    Goede ontvangst door vriendelijke gastvrouw op deze zomerse avond. Konden buiten dineren op deze mooie locatie. Het menu was heerlijk, evenals het wijnarrangement dat door de enthousiaste sommelier werd geserveerd. Wij komen zeker weer terug.

    Eten:
    4 /10
    Decor:
    4 /10
    Service:
    5 /10

  • Quita H.
      8/10
    17-05-2017
    Eten:
    8 /10
    Decor:
    8 /10
    Service:
    8 /10

    Heerlijk gegeten , aanrader !

    Eten:
    4 /10
    Decor:
    4 /10
    Service:
    5 /10

Restaurant Hendrik van Maurick
Dijk van Maurick 3
5261NA Vught
bekijk telefoonnummer

toon op kaart email het restaurant
toon openingstijden

openingstijden

Diner

Dinsdag 18:00-20:00
Woensdag 18:00-20:00
Donderdag 18:00-20:00
Vrijdag 18:00-20:00
Zaterdag 18:00-20:00

Lunch

Dinsdag 12:00-15:00
Woensdag 12:00-15:00
Donderdag 12:00-15:00
Vrijdag 12:00-15:00

Breakfast

Niet geopend

keuken

Frans.

prijsklasse

€30 - €50.